Om mig

Jag heter Annika Westerlund (född -75) och bor i Fisksätra, Nacka, min make Jocke (född -71), mina söner Pelle (född 20101117), Erik (född 20150624) och Tommy (född 20160903).

Jag har idag två hundar. Indy (labbe), född 20101024, som jag tränar och tävlar med i lydnad, sök, spår, rapport och drag. Indy är även tävlat i elitklass jaktprov för apporterande hundar.

Tage (golden), född 20180119 som jag tränar och tävlar med i lydnad och spår.

Om mina hundar, privatlektioner och kurser mm kan ni läsa mer om under deras egna flikar.

 

Meriter:

  • 2016-11-23 Cert. Friskvårdsinstruktör för hund via Hundsteg


  • 2017-05-14 Cert. Draghundsinstruktör via Hundsteg


  • 2014-11-09 Cert. Hundinstruktör via Hundsteg

Innehåll:

- Inlärning. Pedagogik. Kommunikation. Klicker 1 –Inlärningsprinciper. Stress och  aktivering. Etologi. Valpen - Utveckling och metodik.Friskvård. Raskunskap. Att hålla kurs. Hunden i samhället.

- Totalt 60 praktiktimmar med skriftlig redovisning.

- Jag fick 84 av 86 på sluttentan, VG på mitt examensarbete och VG på det praktiska provet.     Det är en utbildning jag varmt rekommenderar!! Länk till mitt examensarbete. Fysträning tävlingshunden - examensarbete


  • 1998 SBK-handledare (nu kallas det nog för allmänlydnadsinstruktör)och höll ett gäng valp och allmänlydnadskurser på Nacka BK.


  • Auktoriserad tävlingsledare i lydnad på Nacka BK.


  • Genom åren har de blivit ett stort antal hundkurser och privatlektioner för bl a Eva Bodfält, Anne Dahlin och Frida Wallén. Under min hästperiod både red jag och körde för ett flertal hästinstruktörer.

 

Min bana inom hundvärlden började 1993 när jag köpte min första hund, rottweilern Spike. Med honom blev jag uppflyttad lägre spår och första pris i lydnadsklass 2. Vi kom även tvåa i DM för hundungdomar i lydnad.

 

Med min tollare tik Diza tränade jag en hel del retieverjakt, men tyngdvikten låg på lydnaden och det var ömsom vin ömsom vatten. Var hon på rätt humör gick hon kanon, ibland tyckte hon allt var obehagligt och då gick det inte alls och sen kom de tillfällena som hon körde sitt eget race till publikens glädje....... Frivarv med apporten, tvåans hopp utan kommando, fjärrskiften utan kommando osv.... Även jag hade svårt för att inte skratt åt hennes galna upptåg ibland! Vi lyckades dock ta ett första pris i lydnadsklass 2 och uppflyttning till lägre spår!

 

I juni 1998 hämtade jag Ringlets Brisk Wind "Leo". Min gulliga, mjuka, underbara Curly Coated Retriever. En hund som alltid kommer att ha en mycket speciell plats i mitt hjärta. Han kunde gå genom eld och vatten för min skull. Vi blev uppflyttade i högre spår, godkända lägre rapport, första pris nkl jaktprov, andra pris lydnadsklass 3.

 

År 2000 skaffade jag min första häst, en nordsvensk. Under åren som följde låg mitt fokus mest på hästar. Jag tävlade i körning, dressyr och någon hopptävling på klubbnivå. Vi ängnade oss även med att dra timmer, köra bröllopspar och rida många underbara långritter. 


Efter ett djuruppehåll på nästan ett år köpte jag min första schäfervalp Barvatorp's Mr Diesel. Mer om honom, min labbehane Indy, Andreelunds Arne och min senaste hund Andreelunds Dagny kan du läsa på deras egna sidor eller bland änglahundar.

 

I arbetslivet har jag jobbat som telefonist, receptionist, kundtjänst, ekonomiassistent, på dagis och ungdomsgård, butiksbiträde, hästskötare, driftchef och nu som Miljö, Kvalité och Marknadschef på Bellmans Åkeri AB.Annika Westerlund

AW Hundlära & Entreprenad AB

076-100 10 90