Ekonomitjänster

Sponsorekipage

Molly Rakoo utgångspos
Molly Rakoo SM 2019
Molly Rakoo hoppar vinter

Molly Karlberg med Mitchen’s Rakoo


Molly Karlberg heter jag och bor tillsammans med min man Philip och vår dotter Vera på Ingarö utanför Stockholm.


Min tränings/tävlingshund heter Mitchen’s Rakoo och är en Working Kelpie. 

Rakoo exporterades först till Norge men kom tillbaks till sin uppfödare då han inte ville valla får professionellt, för att sedan som 1,5 åring komma till oss på Ingarö. 

 

Rakoo är en fantastisk hund och den snällaste hund jag någonsin träffat. Han ser stor och lite farlig ut, men är vänligheten själv mot allt och alla. Med en magisk av-och-på-knapp är han enkel att ha med sig överallt. 


Tillsammans har vi tagit oss till Landslagstruppen i Lydnad via SM och rankingtävlingar. Det är otroligt roligt och utmanande. Det gäller att träna klokt. Att vara i toppen är helt klart en färskvara.  


Lydnaden är så häftig – man kan alltid bli bättre. Det tar liksom aldrig slut fast på ett roligt sätt. 

Jag är inte en särskilt strukturerad förare utan kör lite mer på känsla och humör. Men det är klart… lite struktur och plan behöver vi för att kunna utvecklas åt rätt håll. 

 

Jag har nästan alltid med mig en högtalare och min Spotifylista med musik när jag tränar. Bra musik gör allt så mycket roligare och lättare och mindre allvarligt. 

 

En stor del av vår träning innebär fysiskt påfrestande rörelser. Det är viktigt att vi hela tiden har ett professionellt öga på oss. Hur kan vi optimera vår träning? När är det dags att ta det lugnt, när ska vi börja fysa inför tävling? Rakoo behöver dessutom både massage och laser regelbundet. Allt det här hjälper Annika oss med. Hennes ögon och kunskaper är ovärderliga för oss och jag älskar vårt samarbete. Vi vill hålla länge – det gäller att bygga långsiktigt. 

Sofia Ivy i famnen
Ivy agility
Ivy svänger
Ivy fot

Sofia Nordin med Ivy


Sofia heter jag och min hund heter Ivy, en sheltietik på 2,5 år. Fokuset med Ivy ligger på agilityn, där vi för närvarande tävlar klass 2 men satsar bra mycket högre än så.


Som många shelties är Ivy en väldigt träningsbar hund som även visat framfötterna i andra grenar. Hon är uppflyttad till avancerad i rallylydnad och klass 1 i lydnad samt utställd en del med goda resultat.


Vi har dessutom funnit kärleken för personspår så någon gång i framtiden blir det absolut en debut i bruks för oss.

Utöver det har vi vallat lite, tränat lite nosework och kört lite barmarksdrag.


För mig är det otroligt viktigt att hålla henne frisk och stark, så att kroppen orkar påfrestningen av ett aktivt liv. Ända sedan vi kom till Annika första gången har Ivy stortrivts och vi är därför extremt glada över att få vara en del av AW Hundlära!